torstai 27. helmikuuta 2014

Salainen neuleystävä 2014

Salainen neuleystäväni oli ilahduttanut minua kortilla. Olin itse melkein viikon maisemista pois ja odotin innolla oliko postilaatikkoon tullut jotain, ja OLI! :)



Itsekin olen omalle parilleni laittanut jo pari korttia ja tänään kokosin hänelle maaliskuun paketin, vitsit että voi olla kivaa suunnitella ja ideoida! Voisin sanoa jo nyt, että kannatti osallistua, tästä saa niin paljon iloa ja riemua aikaan! :) hihih

Jos haluat tietää lisää niin klikkaappa seuraavaa SNY 2014.

keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Gradu vs. neulonta

Kaksi kovaa vastakkain, gradu ja neulonta.


Osallistuin facebookissa jossain vaiheessa ihanaan ideaan, jossa viisi ensimmäisenä kommentoivaa saisivat minulta tämän vuoden aikana jonkin pienen yllätyksen. Puikoilla tällä hetkellä veljen tyttöystävälle ylläri-synttärisukat. Lankana Gjestalin Maijalanka, mukavaa neulottavaa ja ihania värivaihtoehtoja. Hiukan ehkä liian tekokuituisen tuntuinen mielestäni, vaikka suurin osa langasta onkin villaa. Mallina toimii Pirre Nakolan Ees taas -sukat. Ostin kauan himoitsemani Novitan sukkalehden viime viikolla ja seuraavaksi puikoille pääseekin pystyraitasukat.


Nyt kuitenkin pitää palata gradun ääreen, kyllä se vielä jossain vaiheessa valmistuu ja sitten miekin saan tehdä mitä haluan vapaa-ajallani..vaikka ottaa torkut niin kuin Vertti!

sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Sydännapit

Helmikuun Silmukan ytimestä - haastena oli sydän





Sydännappien alla valmistumassa kauluri kevättä varten. (lisätietoa haasteesta Silmukan saalistus & Pipon ytimestä -blogeista)

torstai 6. helmikuuta 2014

Keltaista

Aivan ihanaa tämä Katian keltainen merinovilla! Olen varmaan jokaiselle vastaantulijalle sanonut että hypistele tätä, on niin ihanan pehmeää ja sileää. Ja on muuten mukavaa neuloakin, niin soljuvaa on langan liike!

Syntymässä on siis tuubihuivi, kauluri, miksi-tätä-nyt-kutsuu? Mietin kovasti haluanko mitään kuviota huiviin, sillä halusin jotain helppoa ja nopeaa neulottavaa mutta kuitenkin jotain pientä mihin katse kiinnittyisi. Katsotaan vielä mihin huivi tästä kehittyy..



sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Ei menny niin kuin Strömsössä!

Osallistuin Silmukan ytimestä -haasteeseen, jossa tammikuun aiheena oli pipo. Nooh, se ei sitten kuitenkaan mennyt suunnitelmien mukaan. Tarkoituksenani oli tehdä miehen serkun lapselle huovutettu pipo nyöreillä. Siihen asti kaikki meni hyvin kunnes pesin myssyn. Myssy kyllä huopui, mutta nähtävästi puhdisti myös pesukoneen nukasta.


Yritin korjata tilannetta partahöylällä, muttei se kovin paljon lopputulosta muuttanut. Tässä nyt kuitenkin minun tammikuun työni (jos sitä nyt pipoksi lasketaan.)

Alla kuitenkin ohje paksumpien nyörien tekoon, erittäin helppo ja nopea tehdä, onnistuu myös vasta-alkajaltakin.


Ystävälleni tekemät pupusukatkin ovat valmistuneet ja tänään pistetty postiin. Alunperin ne piti tehdä kirjoneuleella, mutten ollut tyytyväinen tulokseen, joten tein puput vasta jälkikäteen. Nämä sukat ovat olleetkin vähäsen murheenkryyni, purettu ja uudelleentehty useampaan otteeseen, suunnitelmia vaihdettu vielä useampaan otteeseen. Lopputulos on kuitenkin kiva ja luulen ystäväni ilostuvan niistä.

Malli: perussukka omilla kavennuksilla, pupun muoto Mutturalla -blogista
Langat: Novitan seiskaveikka harmaa 004 ja raita 834
Puikot: 3

Kummipojallemme valmistui kettukaulaliina, josta jätin nenän kuitenkin pois ettei toinen sitä imaisisi suuhunsa. Ihana siitä tulikin ja lahjansaaja oli myös tyytyväinen!


Lanka: vanhaa oranssia, mahdollisesti Novitan seiskaveikkaa lankakorista ja valkoista tähdelankaa
Malli: Avaimenreikäkaulaliina omin muunnoksin
Puikot: 3

Seuraavaa  kaulaliinaprojektia varten odottaa Katian ihanantuntuiset merinovillalangat. Löysinpä vielä ihanan keltaisen sävynkin kaulahuivia varten.

Mieheni on todennut olevan mustasukkainen minun harrastuksilleni..on kuulunut hiukan soraääniä ainaiseen neulomiseen. Tänään ystäväporukkamme käsityökerho kokoontui ja olin kai unohtanut kertoa tästä miehelleni. Ei hirveän hyvällä katsottu minun lähtöäni..miehenkun piti vielä siivota tänään ennen vieraiden tuloa.