tiistai 14. tammikuuta 2014

Työn alla

Ystäväni valitsi tuleviin polvipituisiin villasukkiinsa langat ja ne ovat nyt työn alla. Ovat ehkä hiukan viha-rakkaussuhde, sillä alkusilmukat purin ehkäpä sen kaksikymmentä kertaa, koska en ollut missään vaiheessa tyytyväinen. Olisin halunnut tehdä joustinneuleen 1o kiertäen, 2 nurin, mutta en päässyt sitten sopuun silmukoiden määrien kanssa, kyllästyin ja rupesin tekemään perusjoustinneuletta. Alussa ajatuksena oli myös tehdä takapuolelle pieni palmikko, mutta sainkin paremman idean. Ystäväni valitsi siis kaksi erilaista lankaa, Novitan tummanharmaata seiskaveikkaa ja vihreäsävyistä raitaa, ajatteli jos toinen sukka olisi raidallinen ja toinen harmaa ja kummassakin olisi raita toista väriä. Näin olen nyt aloittanutkin, mutta en teekkään raitaa vaan pupuja, mallina toimii RuttuNutun pupumalli. Ystäväni aloitti jatko-opiskelut yliopistolla ja tutkii metsäjäniksiä ja rusakoita. Tästä siis idea sukkiin, joita hänen on tarkoitus myös työtehtävissä käyttää. Noh, en ole ikinä välittänyt tehdä kirjoneuletta, ei ole onnistunut ja neuleesta on tullut aina hirveän tiukkaa. Onneksi Outo lintu linnassa on tehnyt aivan mahtavat ohjeistukset kirjoneuleen saloihin ja nämä ovat minua auttaneet (eivät ole siis estäneet minua purkamasta työtä taas ja taas useampaan otteeseen, onko näissä langoissa jotain vikaa?!) Tänään kävin myös ostamassa uutta lankaa pupuja varten ja onnistuin löytämään Joutsenosta aivan ihanan käsityöliikkeen. Tokaisin myyjälle, että nyt kyllä mies ei tykännyt että löysin teidät. Kannattaa siis vierailla Joutsenon Käsityö-lahjakauppa Saikupuodissa.

No niin kuin arvata saattaa, lanka olikin väärän väristä. Huooh, ei auttanut muu kuin ruveta kaivelemaan omia lankoja ja valita sävyä lähinnä oleva lanka. Alussa siis vielä ollaan, jospa pääsisin kohta eteenpäin sukkien kanssa.



Toinen keskeneräinen työ on Revontuli-kolmiohuivi, jota teen Novitan Puro batikista. Itselle siis. Olen huomannut, etten osaa oikein muita kuin Novitan lankoja ostaa..olen ollut hiukan epäluuloinen muiden lankojen kestävyyden suhteen. Joulun alla Tarttosta ostetut oranssit langat (eivät siis Novitaa) polttelevat kaapissa ja tekisi mieli aloittaa niistä jo jotain. Ehkäpä nyt kuitenkin teen nuo pupusukat ensin valmiiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti