sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Ei menny niin kuin Strömsössä!

Osallistuin Silmukan ytimestä -haasteeseen, jossa tammikuun aiheena oli pipo. Nooh, se ei sitten kuitenkaan mennyt suunnitelmien mukaan. Tarkoituksenani oli tehdä miehen serkun lapselle huovutettu pipo nyöreillä. Siihen asti kaikki meni hyvin kunnes pesin myssyn. Myssy kyllä huopui, mutta nähtävästi puhdisti myös pesukoneen nukasta.


Yritin korjata tilannetta partahöylällä, muttei se kovin paljon lopputulosta muuttanut. Tässä nyt kuitenkin minun tammikuun työni (jos sitä nyt pipoksi lasketaan.)

Alla kuitenkin ohje paksumpien nyörien tekoon, erittäin helppo ja nopea tehdä, onnistuu myös vasta-alkajaltakin.


Ystävälleni tekemät pupusukatkin ovat valmistuneet ja tänään pistetty postiin. Alunperin ne piti tehdä kirjoneuleella, mutten ollut tyytyväinen tulokseen, joten tein puput vasta jälkikäteen. Nämä sukat ovat olleetkin vähäsen murheenkryyni, purettu ja uudelleentehty useampaan otteeseen, suunnitelmia vaihdettu vielä useampaan otteeseen. Lopputulos on kuitenkin kiva ja luulen ystäväni ilostuvan niistä.

Malli: perussukka omilla kavennuksilla, pupun muoto Mutturalla -blogista
Langat: Novitan seiskaveikka harmaa 004 ja raita 834
Puikot: 3

Kummipojallemme valmistui kettukaulaliina, josta jätin nenän kuitenkin pois ettei toinen sitä imaisisi suuhunsa. Ihana siitä tulikin ja lahjansaaja oli myös tyytyväinen!


Lanka: vanhaa oranssia, mahdollisesti Novitan seiskaveikkaa lankakorista ja valkoista tähdelankaa
Malli: Avaimenreikäkaulaliina omin muunnoksin
Puikot: 3

Seuraavaa  kaulaliinaprojektia varten odottaa Katian ihanantuntuiset merinovillalangat. Löysinpä vielä ihanan keltaisen sävynkin kaulahuivia varten.

Mieheni on todennut olevan mustasukkainen minun harrastuksilleni..on kuulunut hiukan soraääniä ainaiseen neulomiseen. Tänään ystäväporukkamme käsityökerho kokoontui ja olin kai unohtanut kertoa tästä miehelleni. Ei hirveän hyvällä katsottu minun lähtöäni..miehenkun piti vielä siivota tänään ennen vieraiden tuloa.

2 kommenttia:

  1. Voi ei kuinka kurjasti pipolle kävi! Valmista tuli kuitenkin, vaikka työ epäonnistuikin, joten haasteen suorittamiseksi tämä lasketaan jokatapauksessa. Onnistuimme kuitenkin Sinin kanssa inspiroimaan sinut pipon tekemään, joka on mahtavaa se :) Kiitos siis, että osallistuit haasteeseen!

    Ja ihanat sukat ja kaulahuivi myös! :) Ideoiden kehittäminen se vasta luovaa on :) Eikähän sitä kehity, jos ei välillä myöskin epäonnistu.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kuitenkin kun osallistuit! Aina ei voi kaikki onnistua, mut jos seuraavalla kerralla sitten :)

    VastaaPoista